2021-05-20
曾到訪the salted pig 其他分店,一直印象都好深刻😍,今次去埋葵芳嘅分店試下😋.🐷豬肋骨脆粒 配 波本酒楓糖醬💲108豬肋骨烤得好香脆,肉質仍然保持嫩滑👍🏼,豬肉仲要唔痴骨添💯,配上波本酒楓糖醬味道鹹鹹甜甜好特別。.🌱新豬肉肉醬意粉💲148採用現在最新興的未來豬肉(omni pork),絕對是純素人士的不二之選!新豬肉不論味道、口感 和 香氣 跟真免治豬肉無異,配埋意粉真係飽肚感十足👍🏼.🌭腸遊世界拼盤💲248包括 德國香腸、南非香腸、斯洛文尼亞香腸、奧地利煙燻芝士腸、煙燻牛肉腸、雞肉芝士香腸可以一次過品嘗到世界各地的"名腸"😆,肉量非常豐富,每條都各有特色,個人最喜歡的是奧地利煙燻芝士腸😋.🍨蜜糖蘋果脆脆雲呢拿雪糕💲82.🍹水果乳酪奶昔—— 美祿香蕉💲68美祿和香蕉的味道好均勻,不會獨佔光芒👍🏼,味道好香濃。🍹水果乳酪奶昔—— 芒果菠蘿💲68味道清新,果味香甜濃郁,可惜飲唔出有乳酪成份,感覺似水果沙冰🤣
🐷豬肋骨脆粒 配 波本酒楓糖醬💲108
🌱新豬肉肉醬意粉💲148
🌭腸遊世界拼盤💲248
🍨蜜糖蘋果脆脆雲呢拿雪糕💲82
🍹水果乳酪奶昔—— 美祿香蕉💲68
美祿和香蕉的味道好均勻,不會獨佔光芒👍🏼,味道好香濃。
🍹水果乳酪奶昔—— 芒果菠蘿💲68