2014-01-07 450 瀏覽
上星期五第一次光顧,尋日行過旺角,再食多次^_^食物方面好出色食日本野比較貴,不論是壽司、火鍋、料理等,日式的食肆都較貴。但活壽司的價錢比同類型的店舖合理,而且吾會將貨就價。三文魚壽司:必點項目。魚生色澤光鮮,肉質肥美,而且大部分都係厚切〜壽司飯份量適中,而且結實,飯粒潤白有少少飯香。特色炒面:上次食過,今次都一定要食。雖然係$18,比港式炒面貴。但真係好好味。面條吸曬燒汁嘅味,好野味。我個人鐘意食菜,而且菜都吸左澆汁味,正〜!面下面有1.5塊肥牛,都好好味。因為日式燒汁味香、野味,所以整體都好正。佢又炒到有少少「燶」,味道更香。枝豆:温度微熱適中。應該同其他品牌嘅店,用同一隻貨。法式布甸:正,推介〜!面頭的焦糖微熱,應該係即叫即整,好脆,而且蜜糖經過燒,更加香甜〜!而下面嘅布甸質感幼滑,入口即融,而且凍凍地,好正。店員服務星期五時,有一藍色衫男經理(?)態度好好。會提我地三文魚壽司叫3客$27平D。雖然人客吾多,但佢會適時收碟、上菜又快,仲提我地手卷要快D食。佢做野好有效率^_^今次去食,女西裝的經理(?)都好有禮貌,不時走過睇下客人有咩需要。我地問會員卡內容,佢好有禮貌,走時提我地
上星期五第一次光顧,尋日行過旺角,再食多次^_^
食物方面好出色
食日本野比較貴,不論是壽司火鍋、料理等,日式的食肆都較貴。但活壽司的價錢比同類型的店舖合理,而且吾會將貨就價。
枝豆:温度微熱適中。應該同其他品牌嘅店,用同一隻貨。

店員服務
今次去食,女西裝的經理(?)都好有禮貌,不時走過睇下客人有咩需要。我地問會員卡內容,佢好有禮貌,走時提我地拎齊野。
入座同走時,店員都有打招乎。我2次去,都係大約6點,客人吾多嘅時間,但店員吾會因為少人而慢左,反而keep到好態度同效率^_^