2024-01-25
❀ 和道屋 #尖沙咀 ❀❗有無面男迎接你嘅居酒屋 海膽杯好澎湃❗——————————————————超級特別超級靚嘅日本居酒屋🤩一入到門口會見到隻無面男坐喺長長嘅走廊中,四周放置咗櫻花,好似置身於宮崎駿嘅世界☺️行上樓就會到達餐廳嘅位置,既有吧枱位又有榻榻米位,充滿日式風情。售賣各式各樣嘅日本食品,包括壽喜燒、串燒、刺身、壽司等應有盡有😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 海膽生蠔杯 $88 (3.9/5)☞ 拖羅海膽刺身杯 $88 (4/5)非常澎湃嘅海膽刺身杯✨海膽夠晒新鮮甜味。兩款當中更推薦拖羅,份量較多,口感軟綿,同埋海膽一齊食夠晒鮮味😋生蠔杯就只有一粒大生蠔同埋柚子啫喱,感覺單調少少,不過味道同樣新鮮,仲有柚子嘅酸甜。.☞ 明太子玉子燒 $68 (4/5)幾鍾意呢款玉子燒嘅口感,唔會太嚡又唔會欠缺口感👌🏻裏面包住少少明太子醬,更能提升玉子燒嘅鹹香味。.☞ 日本A4和牛壽喜燒 $298 (3.8/5)仲可以$300內食到和牛壽喜燒😆有成四五塊大片和牛,近乎入口即溶,又唔會太肥膩,仲可以點蛋黃或者芝麻醬。仲有唔少粉絲、蔬菜、菇類等等。壽喜燒味道就正正常常,唔算好濃郁,唔會太甜,私心想再濃郁啲,可以令
❗有無面男迎接你嘅居酒屋 海膽杯好澎湃❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 海膽生蠔杯 $88 (3.9/5)
☞ 拖羅海膽刺身杯 $88 (4/5)
非常澎湃嘅海膽刺身杯✨
☞ 明太子玉子燒 $68 (4/5)
幾鍾意呢款玉子燒嘅口感,唔會太嚡又唔會欠缺口感👌🏻
裏面包住少少明太子醬,更能提升玉子燒嘅鹹香味。
☞ 日本A4和牛壽喜燒 $298 (3.8/5)
仲可以$300內食到和牛壽喜燒😆
仲有唔少粉絲、蔬菜、菇類等等。
壽喜燒味道就正正常常,唔算好濃郁,唔會太甜,私心想再濃郁啲,可以令到配菜更加入味。
——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3.6/5
💞整體來講
真係比一入嚟嘅無面男震懾到,環境充滿特色💖食物質素不過不失,價錢唔太貴,幾啱同朋友聚會。