2019-03-23 65 瀏覽
今日咁岩係中上環做野,想對自己好少少但又覺得soho果邊有些貴,行行下見呢間馬來西亞fushion 菜好像唔錯,又竟然有我至愛既雞煲食,諗都無諗就入左去🤤環境都幾乾淨舒服,點菜時店員亦好好服務,我們見肉骨茶原來有分唔同種類,佢都好友善講解同建議二人食邊款好d😊點左個二人份量 細滲 $82呢款乜款式既肉都有,當中個雞腳幾中意,好入味😋肉骨茶既味道餐好像調整過,唔會好苦澀同重杞子味,幾易入口。呢度仲有一樣小驚喜,就係佢既肉骨茶係無限添飲😎唔洗就住。點左半隻 麻辣雞煲 $168呢個雞煲幾有驚喜,個汁好濃郁,唔係得個辣字,似婆婆整既豉油雞既味道既辣版。雞肉質都幾滑,再配埋個油飯一流😋之後再加湯個味更加突出,麻辣得黎仍然有豉油雞雞汁既味👍🏾個雞煲仲送生菜一份,幾窩心海南雞飯 $78值得一提個飯,粒粒分明,好有咬口,唔會好濕同油,仲有少少椰香。個海南雞都好滑,食落唔似雪雞,真心好食🤤見有些評價唔係太好,但個人感覺又唔係好差,下次去開上環都會黎食😋

點左個二人份量 細滲 $82

點左半隻 麻辣雞煲 $168

海南雞飯 $78
個海南雞都好滑,食落唔似雪雞,真心好食🤤