2019-05-16 53 瀏覽
今日推幾個朋友來左荃灣行街,原來哩邊都有間滿屋,於是上左去食。雖然唔近地鐵站但都易搵的。最緊要係唔需要等位,6:30時間段就可以入坐。我地坐低肯定即刻主攻刺身啦⋯⋯三文魚甜蝦,大蝦,北極貝,帶子,全部都好新鮮,最緊要係甜而乾身。一輪刺身之後就攻燒物同炸物:燒牛舌,鹽燒蝦,燒蕃薯,雞軟骨,炸芝士年糕,炸榴槤波波,樣樣都好出色,尤其係個牛舌,熟度剛剛好,完全唔硬,爽口多汁而且係無血見到,炸物方面近排榴槤大旺,哩個榴槤波波真係勁香榴槤味。天婦羅:南瓜,蕃薯,蝦天婦羅都係我地愛好,距天婦羅粉唔厚而且炸得好脆。壽司方面只叫左少量:花之戀,蝦之戀,鰻魚卷,質量不錯,細細件,唔會覺得飽肚。大部分日本放題有距都有,外面還有好多自助野食。位置方面坐得舒服,而且熱日本清酒,凍梅酒,好多特色啤酒都係任飲。最後我地只掛住食食,完全唔記得比手機食,無咩影到相。

最後我地只掛住食食,完全唔記得比手機食,無咩影到相。