2017-06-30 56 瀏覽
今日屋企冇煮飯就出去覓食啦,屋企人話要叫餸食飯,見呢間都有幾多小菜,就入去試下啦門面都幾靚,乾淨企理,仲有一個水缸放海鮮,望落好新鮮~小菜都有幾多款式俾我地揀,係灣仔區黎講,價錢算係幾親民枱上已經放置好既前菜,個花生炸得好脆,四季豆麻麻辣辣好開胃點完餐,店員就會請你自己去攞飲品,仲要係任飲嫁!等野食黎既同時,都四周八掛下,呢度都有廂房俾我地book,裝飾都幾有特色,感覺好Modern招牌鬼馬雞煲,一上枱已經好香,我地唔算好食得辣,所以叫左小辣,仲有一份油炸鬼撈落雞煲,估唔到油炸鬼同雞煲係咁夾,油炸鬼沾滿左雞煲既汁,好正!雞肉亦都好嫩滑,個汁好濃味,送飯一流。干燒黑椒南瓜焗肉蟹煲,肉蟹都幾大隻,而且好新鮮,黑椒味道好出,南瓜吸哂黑椒既味道,簡直係精華,好惹味~蛋黃黃金蝦,每隻蝦都沾滿左蛋黃,好香口,蝦殼脆到都食得,啖啖蛋黃香,食落唔會好油膩。豉汁帶子蒸豆腐,豉汁調味岩岩好,唔會話好咸,更提起帶子既鮮味,帶子新鮮彈牙,配上滑嘟嘟既豆腐,口感好正,又係送飯首選~食到好滿足之後,仲有牛奶布甸送,好重牛奶味,好滑,係一個happy ending!店員仲好親切同我地介紹佢地餐廳一至五既午市套餐幾抵

門面都幾靚,乾淨企理,仲有一個水缸放海鮮,望落好新鮮~

小菜都有幾多款式俾我地揀,係灣仔區黎講,價錢算係幾親民

枱上已經放置好既前菜,個花生炸得好脆,四季豆麻麻辣辣好開胃

點完餐,店員就會請你自己去攞飲品,仲要係任飲嫁!

店員仲好親切同我地介紹佢地餐廳一至五既午市套餐幾抵食,每位$88,份量同晚市一樣,仲有例湯、白飯同甜品,灣仔區既打工仔有福啦~

我見好多抬都係食打邊爐同雞煲火鍋配料望落都幾靚幾新鮮,見到單張寫住火鍋貓頭鷹時段都係$222起,下次約埋朋友過黎試下先~