2008-07-25 5 瀏覽
去金鐘既話, 十次有八次都會黎左呢度, lunch time真係好多人呢間同好多日式定食店好吳同, 佢係用一個快餐既形式運作, 但係野食絕不馬虎叫左個春之山菜五色飯。先食佢既前菜, 係煮蘿蔔, 香濃既汁配上肉, 煮到個蘿蔔非常入味, 係平時食定食比較少食倒既。再黎就係麵豉湯, 淡淡地吳會太鹹同過濃 到個飯啦, 呢個係一個素食飯, 飯底混合左蓮偶, 芋絲, 冬菇等等, 上面灑上紫菜, 野菜, 薑絲, 蛋絲, 淨係睇個樣都夠吸引啦。用上珍珠米, 份量十足, 一定夠飽。最後就係炸雞啦, deep fry既, 雞肉嫩口, 食落吳膩但炸得耐左少少相同其他食評歡迎去我個blog度睇睇http://hk.myblog.yahoo.com/food_talk2008/

再黎就係麵豉湯, 淡淡地吳會太鹹同過濃

相同其他食評歡迎去我個blog度睇睇