2014-07-13 1225 瀏覽
熊貓熱潮襲捲香港,我都唔執輸去元創方探熊貓,順便試新野。行到熱辣辣,最好搵個地方食個lunch,一行入去係花店同時裝店,田園風格裝飾賞心悅目,Cafe 就設喺一角。餐廳設室內及室外區,室外雖然有玻璃頂同風扇,相信冬天時用餐會較適合,今次都係坐室內嘞。堂座雖然數量不多,但坐椅舒適,設計特別,等一陣都值。食物方面,柯打左期間限定Panda Suzette,熊貓造型Kawaii, 柑柚味道嘅果醬同雪葩,清新可口。可麗餅煎得很香脆,內餡充滿甜橙肉同香脆杏仁粗粒,酸甜軟脆口感多樣,果然好似熊貓咁純真可愛。什菌意大利粉午餐配伯爵茶,意粉彈牙,什菌新鮮,香草忌廉汁恰到好處不油不膩,不會黏口,正。伯爵茶用上Twinings 茶包,一整壼慢慢歎。食物提示器,讓客人可以喺坐位舒舒服服等食物,埋單$166,收費尚算合理。
Panda Suzette
伯爵茶
什菌意大利粉
2014-06-30
5 分鐘 (堂食)
Panda Suzette
什菌意大利粉