2023-05-31
有個friend永遠都係食辣鐵膽,想食辣野都係同佢。唔係佢帶,應該唔識黎呢頭食飯。鋪頭唔大,但坐得舒服,冷氣夠曬凍,落單就要QR CODE自己落。坐低店員就比左碟麻辣花生,微辣幾惹味。泡椒魚皮$32黎講份量算好多,辣度好輕微,配埋生洋蔥,好開胃,值得叫。燒羊肉羊肉有肥有瘦,燒得好香,又唔乾,如果唔係怕食唔曬有衝動encore。燒茄子表面多蒜,茄子夠淋,夾埋一齊食係唔會輸青藤椒魚(小)店員話生魚滑啲,鯛魚有口感啲,我地揀左後者。辣度雖然揀小辣,但越煮有越辣,幾過癮。魚片份量夠曬2個人食,加上鍋底本身都有啲娃娃菜,夠曬兩個人食。什菜盤一上台已經覺得份量超超超多!有三款菜,都係新鮮,好抵叫。水餃木耳爽脆,個皮吸曬個魚鍋啲湯,好食出前一丁紅糖糍粑甜品quota一早留左比佢。佢呢款唔同平時個隻,紅糖包左係入面,流心咁嘅。個人鐘意紅糖另上個隻,但炸得香脆,又夠軟糯,都ok嘅。咁多樣野連埋兩支可樂,埋單$500有找,咁多樣野食黎講係真心抵食,味道樣樣都唔錯,要encore!
坐低店員就比左碟麻辣花生,微辣幾惹味。
泡椒魚皮
燒羊肉
燒茄子
表面多蒜,茄子夠淋,夾埋一齊食係唔會輸
什菜盤
一上台已經覺得份量超超超多!有三款菜,都係新鮮,好抵叫。
木耳爽脆,個皮吸曬個魚鍋啲湯,好食
出前一丁
紅糖糍粑