2020-01-02
That's Mint✨ Let's cheerssss🥂🥃🍸🍹🍾 & eat👻🍽💫..曾經聽說過一句話:節日都不慶祝,那跟平日有什麼分別❓。。相信呢幾日 在節日裡,大家都應該食左唔少大餐呢,而我當然都一樣不例外吧👻。哈哈悄悄地搭入新一年,唔知大家又有咩大計呢❓但人愈大,愈覺得 "計劃總是趕不上變化。“ 知道太多東西都沒法預料,不想局限自己 但大方向既目標都會定下👻,亦想好好活好每一天。呢日就黎左一間好有情調,氣氛好好既酒吧餐廳,來送舊迎新 歡渡一下佳節🎈🎊。一間靚靚主題Chill酒吧🥂🍾🥃🍷🍸🍹,除左有各種酒品,仲有特色`新派泰國菜可供用餐,場地真係好適合聚會或者派對呢。剛好這幾天是節慶日,食個大餐當然唔少得。由頭盤、餐湯、主菜、餐酒、甜品,款款都係心機之作,趁住咁好節日 吃個美酒佳餚🥂🍾🍽💫 心情都特別美好。ll:泰式醬酸酸甜甜沙律🥗 配上新鮮魚子帶子,沙律菜組合好開胃,而海鮮又吃得出既鮮甜。ll:冬蔭公龍蝦湯🦞,原隻龍蝦半份上,肉質彈牙爽甜,龍蝦汁更令濃味冬蔭公湯更顯鮮味;津白花蔬菜湯🥬,本以為好清 卻濃濃蔬菜甜味 而且賣相超美,師傅刀功`心思值得一讚喔,心機之作。ll:燒BB春
l[前菜]l:
l[餐湯]l:
l[主菜]l:
燒BB春雞🐥,細細隻 肉質更嫩滑,香草調味亦恰到好處;
l[甜品]l:
西餐甜點不能少吧,香甜奶凍 質感很滑 入口溶化。
最後 吃完頓可口西餐🍽 再喝杯白酒🥂🍾,這件事情才算完美吧。開心歡渡完新年🎆🎇,希望新一年 真的一切都愈來愈好❣️。加油💪🏻