2018-11-24
今晚喺尖沙咀上完堂,同朋友想搵間靜靜地坐得舒服,環境又好嘅餐廳食飯,飲下嘢,傾下偈,relax下。經過赫德道見到,有棟大廈樓上有唔同國家嘅餐廳,朋友話食厭咗日本同韓國菜,所以我哋揀咗MEZZE,都未行到電梯口服務員已經撳定lift俾我哋,窩心😍上到四樓,一出lift就見到餐廳門口,行近就有位斯斯文文嘅靚仔(原來佢就係呢度嘅經理Vincent),走出嚟招呼我哋,我哋揀咗窗邊位坐,隔著玻璃望到街景特別有feel,窗邊位隔離有道門出去有露台,岩曬喜歡吹吹風或者吸煙的客人,室內仲有間vip房,一大班fd 玩癲啲都唔怕騷擾到人因朋友唔食牛同羊,就揀左Hummus,薄餅軟硬適中同個用鷹嘴豆蒜蓉香料打成嘅醬好鬼夾。要encore😋Chicken cream pasta 雞肉细细舊醃過再微煎到剛熟,好滑唔乾,食第一啖意粉就畀個忌廉汁,深深吸引住😍好creamy、好順滑,芝士同忌廉配合得啱啱好,食曬成碟都唔會覺膩😋Moussaka 燴雜菜(纯素)面頭茄子燒得香香,入面有青红椒用薯仔墊底,個汁用番茄打成,加小小黑醋,酸酸地帶出蔬菜的鲜甜味,好特别,估唔到純素菜都可以做得咁吸引。同朋友傾下傾下不知不覺已經2
同朋友傾下傾下不知不覺已經2-3個鐘,環境有格調得嚟又令人放鬆,簡直就係鬧市中的清泉👍👍👍