2022-04-29 19 瀏覽
佢冇得去旅行呢段時間,日日夜夜都好掛住出面內地嘅美食,真係好掛住之前去日本嘅日子,為咗解決呢個懷念過去日本旅行食好西嘅日子,所以今日我決定就食日本菜!日本菜廣泛認識嘅就係日本拉麵,所以我就最基本點咗一份最傳統口味既黑醬油豚骨叉燒拉麵 $68,湯底有充滿著濃厚嘅醬油以及豬骨淆製嘅味道,濃郁而不覺得油膩,無論大人小朋友都啱食另外我就幫仔仔點咗個御便當D,豚骨叉燒,博多餃子招牌玉子 $48,佢係一個中午便當嘅選擇,等陣可以食到四種唔同嘅料理,多元化得你有心思👍🏻 刺身原切之如重非常新鮮另外仲叫咗鹽燒燒雞翼、椒鹽七味雞軟骨,兩個炸物同埋燒烤都非常之脆口,最重要係上菜嘅時候依然保持住溫度,熱辣辣好好食!👍🏻❤️