有新野試, 估唔到既驚喜 pkingwong等級12021-01-18155 瀏覽 關注 平時唔會寫食評,而家疫情關係都好得閒, 試試寫下我覺得好不錯的餐廳, 我寫得的都是基本野要好食, 另外是餐廳的用心程度, 呢間野細細間, 好日系, 環境食物夠乾淨, 男經理好好人, 食完曬見到人地食石燒. 超香, 下次會試, 呢間百年係新店開左幾日?!都已經有咁好既LEVEL,性價比高, 希望佢地KEEP住!!抵食超大件豚肉, 成2大塊豬扒SIZE咁, 邊位燒到好香口,怕肥既我見到似係半肥瘦有點猶疑既, 但一入口超正, 油香肉香已混溶係口中, 好快KO曬佢!$88愛飲梅酒既我, 就算中午時間都想飲番2杯, 經理介紹呢支初戀比我, 佢話感覺係先甜後苦, 好似人人既初戀咁, 一入口好清甜既柑桔味,之後會有柑桔既小小澀味, 感覺幾有趣,係好飲既, 樽身好有玩味,飲唔曬自己KEEP番屋企慢慢歎~估唔到SET既麵豉湯可以咁好飲, 係略甜既, 但好多料, 基本海帶 ,豆腐之外仲有肉碎,蜆肉,超濃味, 意外地一個麵豉湯都可以咁有心!!味道正常, 都香脆既$18豚角煮丼成SET既真身, 重點塊超大件豚肉已另外介紹 $88好正, 識食係沾上日本旦漿, 入口軟骨爽脆!!$18係日本食過荔枝豚肉, 雖然唔係咩特別食材但好小係香港食到, 豚肉包住大大粒荔枝, 燒完都咁JUICY, 正!! 京蔥錦爽雞肉串, 京蔥好熱但點解蔥都可以咁JUICY,好味~$28經理話呢度串燒名物係錦爽日本雞, 咁就試一客, 頂~~一咬就溜汁,外皮有濃清酒味道,燒得勁香,多汁肉嫩 ,燒得啱啱好,堅係我係香港食過最難忘嘅燒雞翼串$28以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享有新野試, 估唔到既驚喜 百年食堂 https://s.openrice.com/QrbT0PxyTW0檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食豚角煮丼$88初戀梅酒豚角煮丼SET既麵豉湯豚角煮丼$88雞肉軟骨棒$18荔枝豚肉串,京蔥錦爽雞肉串$28錦爽雞中翼$28用餐日期2021-01-17等候時間10 分鐘 (堂食)人均消費$180