2019-07-21
前排同個朋友去左新開的激安,去開尖沙咀,我個朋友話佢有間吧飲開,啲手工啤好正好多款,想去飲兼食埋嘢,所以就一齊行過去啦,沿住個條路行去柯士甸路就到。佢就叫左杯parlour,因為佢話呢個IPA係推薦,不過我飲酒唔叻,所以我就問下邊個易入口啲,所以我就叫suspended in neon。suspended in neon飲落水有少少果香,甜甜地幾易入口。食物方面,我地叫左三樣食物share食,分別叫左芝士蟹肉蘑菇、芝士條、酒漿炸魚薯條。芝士蟹肉蘑菇比較重蘑菇味,而個芝士就比較似芝士醬的味,都叫濃味,不過就唔係好食到蟹肉的味。芝士條都ok的,食幾條都飽肚,而且價錢唔算貴,送下酒係幾好。酒漿炸魚薯條就比較特色,係我朋友推介一定要叫的,呢味小食都可能係間酒吧的招牌菜,個粉漿有淡淡的啤酒味,而且魚塊都大塊同好味,唔係比時個啲魚柳味,所以都幾正,幾特別,而且其實都幾飽肚,唔怪得我朋友咁想食。呢間酒吧的手工啤同埋呢個酒漿炸魚都幾正,可以再食多次。