2018-06-20
《有房舒舒服服》星期一端午節一家做節,諗住搵間「有房」一家舒舒服服打邊爐。結果去左尖沙咀「禾牛薈」。因為做節時候再加世界杯,要book倒有房勁難。之前去過九龍城果間幾好食,今次就腳d去尖沙咀。上到去發現,嘩!原來佢地幾多房(大大小小我估有十間八間)!冇最低消費幾好,仲有電視for我呢個電視精《多湯底揀》入到去坐低左,即刻有個叔叔入左嚟serve我地。我地揀湯底,上次try左「翅瓜滑雞鍋」,今次梗係encore! 呢個鍋正在個湯同翅瓜可以飲左一round 湯先!我地有十幾人所以叫左三個鍋《服務好叔叔》我之前提到果個叔叔,佢真係「隨傳隨到」成日都主動問我地有咩需要,又加湯,又開汽水,又serve個翅瓜湯比我地,又介紹D招牌嘢我地食,真係好讚!《禾牛薈嘅「牛」真的ok》咩好都其次,食物一定要新鮮好味!呢間火煱店好多不同部位嘅牛食(ohhh我冇影個menu tim) 。《小食都好多》推介: 麻辣魷魚《唔好唔記得食「免費送」的北海道奶凍!!!》希望大家喜歡我嘅分享🙇🏻♀️
冇最低消費幾好,仲有電視for我呢個電視精
《多湯底揀》
翅瓜滑雞鋦