2018-06-27
約咗同事食飯,大家都想打邊爐,但兩條女又唔係食得多又唔係!搵到呢間一人一鍋海鮮火鍋!價錢又好抵$158一位!老老實實一分錢一分貨所以本身期望唔大,諗住一試無妨心態!當日落雨斯濕,所以都無乜人放咗工仲走出去食飯!餐廳都無乜人!我地可以揀自己鐘意既粥底,打完海鮮就可以食個鮮甜粥底!見到粟米/ 紫薯/ 甘荀/ 椰子/ 菠菜,不停掙扎粟米定紫薯定椰子🥥,結果我都係抵唔住紫薯粥底誘惑😂 同事就揀咗粟米粥底!海鮮就係指定既十款,另外加咗$98例牌美國安格斯牛小排,$28墨魚滑,其餘既火鍋材料都係$8,所以細細份,勝在選擇多,我地揀咗娃娃菜,萵筍,等等!諗住加住少少先唔夠先再加!落完order 食物黎得好快,先黎咗粥底,顏色好鮮豔,不過聞落就無乜紫薯味,同事個份就有啲粟米味,呢間餐廳有張紙教邊樣海鮮要淥幾耐,我地就跟足黎食😂 一開頭食魚覺得好鮮甜好surprise,跟住一一咁食海鮮,幾乎每一樣都好鮮甜呀!我同同事都好意外呢個價錢食到咁高質既海鮮!我覺得最鮮甜係象拔蚌,聖子,蟹都好香好好食!真心好高質呀!其間侍應都好主動加湯底!跟住食牛,個牛都真係好有牛味好抵食!其他火鍋材料都好正常好食! 食到呢到已
食到呢到已經有啲飽,侍應拎一大兜類似潮州粥既野叫我地試下加落煮滾食粥!呢個時候我終於食到個紫薯味好出既粥!😍 其實已經好飽但又真係好鮮甜既粥!結果我都食咗兩碗🙈🙈飽到... (第二日朝早都仲好飽)
真心推介大家試下,因為真係性價比好高💃🏻👍🏻👍🏻