2020-11-07 74 瀏覽
< 🍸A Tavola Bar & Grill 🥓> 📍將軍澳呢間bar喺將軍澳海濱附近 有好多外國人食😆環境唔錯 可以歎返個好chill嘅晚上😎🍕Butcher Best 12’ $160一上枱已經嚇咗一跳 真係好大盤🤣🤣 有六大塊 上面有火腿、雞肉、牛肉、意大利辣肉腸同煙肉🥓 我覺得佢最底層個燒烤醬好特別 有少少辣 不過同配料好夾 好惹味 我覺得係我食過最好食嘅pizza🥺🦐Marinara Risotto $135呢個risotto 我比一百分💯 越南虎蝦好大隻 燒得好香 有啲焦香 蝦肉好彈牙🦐 另外仲有蝦仁同魷魚🦑 好足料😛 risotto 吸收晒所有海鮮同蕃茄汁嘅精華 好好味😋 🍎 Apple crumble 🥧 $58蘋果同肉桂永遠都係perfect match🥰 蘋果粒唔會煮到太淋 仲食到粒粒嘅質感 酥皮好脆😛 上面仲有球雲呢拿雪糕🍦 一齊食好夾 中和返啲肉桂味 一流😋😋🍸Margarita✨ $68第一次飲 比想像中大杯🤣 上面有鹽粒鹹鹹地 好特別😆 因為有冰粒嘅關係 飲落唔太嗆👍🏻👍🏻 Tequila、檸檬汁同Cointreau 三者配合得好好 🍺

🍕Butcher Best 12’ $160
🦐Marinara Risotto $135
🍎 Apple crumble 🥧 $58
🍸Margarita✨ $68

🍺 Ginger Beer $35
同飲開嘅薑啤差唔多 薑味清新唔會太嗆 而且幾大杯好飲😆

❣️店入面嘅waiter 都係外國人 點餐用英文溝通 佢地態度都好好 仲問洗唔洗幫手影相❣️