2011-07-16
近黎咁興團購, 日日唔同款式, 真係睇到花多眼亂~ 少d定力, 荷包真係日日跌錢 早兩月比我發現呢度的團購優惠, 個場好似唔錯喎, 又有我愛的露天夜景, 就定左今日 同老婆黎呢度開飯 早兩日BOOK左枱, 黎到唔使等, 一入去, 就比場中天花有個巨形的標把型大圓燈吸引住, 同呢度幾台電子飛鏢機真係襯到絶, 昏暗的BAR CAFE格局, 幾好FEEL~ 晚餐Main有三款可供選擇1)洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦, 配飯/意粉/薯菜2)露筍帆立貝忌廉汁墨魚面3)鴨胸牛肝菌義大利飯包餐湯或沙律,額外$5可加跟餐飲一開始簡餐湯或沙律, 我同老婆都簡左沙律, 幾fresh, 唔錯~老婆今日胃口唔係咁好, 唔想食咁多肉, 就叫左個鴨胸牛肝菌義大利飯, 鴨胸ok啦, 冇咩特別, 反而意大利飯先係主角, 好好食, 飯脹卜卜, 混上湯及芝士, 好Creamy 亦因為加左牛肝菌, 帶出香濃的味道, 鍾意濃味的朋友必點! 既貪心、又無蝦不歡既我 ~ 當然點左洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦配意粉 汁的味道ok, 紅酒重味少少會更好 牛柳好大件呢!! 有肉味, 肉質軟, 但唔算太淋, 岩哂我口味! 正!!至於配的開
同老婆黎呢度開飯
1)洋蔥紅酒汁紐西蘭牛柳拼大蝦, 配飯/意粉/薯菜
2)露筍帆立貝忌廉汁墨魚面
3)鴨胸牛肝菌義大利飯
包餐湯或沙律,額外$5可加跟餐飲
亦因為加左牛肝菌, 帶出香濃的味道, 鍾意濃味的朋友必點!
岩哂我口味! 正!!至於配的開邊大蝦, 又真係幾大隻, 好似係虎蝦黎 (至愛!!),
啖啖肉, 連瞉都食埋~ 唯一缺點係有dd咸 配的意粉都唔係差求其煮的, 硬度岩岩好,
混了香濃芝士! 食完真係好滿足~
門外漢怕瘀, 仲係十五十六...... 位男待應幾NICE, 「引誘」我地幾次......... 盛情難卻,
我地最後都「落搭」了... 掟鏢果位男待應好好人丫, 教我地玩~ 有禮貎得黎又NICE, 抵讚~!
轉頭另位女待應仲同我講, 後樓梯可以上上層露台, 睇下夜色靚景~ 再讚!
P.S. SET DINNER原價$118 + 10%, 凍飲加$5, = $136
今次團購優惠平左$60, 每人只需$76, 真係好抵!