2025-07-19
今晚想介紹一間喺銅鑼灣嘅超高質餐廳,除咗嘢食好味,仲有一個超大嘅賣點- Live Band 加Open Mic嘅舞台!餐廳唔算好大,但係非常有情調,想兩個人靜靜地嚟聽歌又得,約幾個朋友一齊飲番幾杯,食吓晚飯,甚至上台唱歌都得!重點係呢度嘅音響非常之好,仲要每晚都有唔同嘅駐場歌手,我非常欣賞佢嘅琴師,好似人肉點歌機咁,乜歌都識彈,識唱歌嘅同佢jam番首,真係值回票價👍🏻👍🏻👍🏻今晚嘅駐場歌手係Manman同Vivi, ManMan唱咗一系列嘅經典歌,快歌慢歌都有,令到氣氛超high !ViVi就唱唱咗唔少新歌,連好Hit嘅用背脊唱情歌都有!好好聽呀👍🏻除咗live Band,呢度嘅嘢食令到我都超有驚喜!我哋叫咗佢嘅二人set,份量十足,前菜,湯,主菜同甜品都有,而且每樣都非常高質!推介:蟹肉龍蝦湯 - 非常濃郁,蟹肉勁多,超好味👍🏻阿根廷紅蝦意粉 - 個汁蝦味十足,條條意粉都瓜汁,超香濃,西班牙紅蝦一貫鮮味,好夾👍🏻香煎比目魚配青芥末忌廉汁 - 個人最中意嘅菜式,比目魚煎都好香,外皮超脆,而且魚骨處理非常好,啖啖肉,肉質又鮮嫩,加埋個微辣嘅清l青芥末忌廉汁,簡直係絕配!👍🏻👍🏻👍🏻佢仲前
推介:
蟹肉龍蝦湯 - 非常濃郁,蟹肉勁多,超好味👍🏻
佢仲前菜同甜品都非常好食,甜品即叫即制,尤其個心太軟,一切就爆汁,好正👍🏻👍🏻