2021-09-25
(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) Muse furniture lab |有小旅行feel的英倫風咖啡店|環境一流既Muse位置係極山卡啦,我當日山長水遠搭左好耐車先去到...但去到完全冇令我失望!!!😍 一入去望到一個好大既歐陸風花園,旁邊有間精緻既傢具店,好靚好靚,有種去左外國既feel~ 而用餐區域就係英倫風,走型格路線,最啱打卡❤️佢既食物亦出乎預料的不錯👍🏻 (通常對打卡餐廳既食物冇太大期望:p)大蝦帶子可麗餅 ($168)-賣相超吸引!椰菜、半熟蛋汁、芝士、加上香煎大蝦、黑松露帶子,包上可麗餅外皮,口感非常豐富,好好味😋蒜片辣椒欖油大蝦意粉 ($188)- 蒜味同辣味配合得好好,個人亦喜歡佢偏辣既口味,而且份量多,好味😋柚子汁烤雞沙律 ($88)- 柚子汁令到味道幾fresh,烤雞個份量都ok, 味道不錯!另外我地仲嗌左3杯飲品,但味道都唔算特別好飲。總括而言,佢既環境同食物都唔錯,但係位置太偏僻,去一次食野就好似搭左轉飛機一樣(不是大西北人 XD) 飲品味道同位置真係少扣分。而且店家只接受預約,不能walk in!!!! 各位小吃貨記得預約左先去呀!推薦指數:6.5/10 人均低消: $15
|有小旅行feel的英倫風咖啡店|
大蝦帶子可麗餅 ($168)-
另外我地仲嗌左3杯飲品,但味道都唔算特別好飲。
推薦指數:6.5/10
人均低消: $150
地址:
26C KAM SHEUNG ROAD,PAT HEUNG,YUEN LONG NT, Yuen Long, Hong Kong