2018-11-13
約咗朋友食飯,想搵間餐廳可以坐耐啲嘅地方,唔使食得咁趕,上網睇到呢間四季.悅,不限時嘅日式放題,於是就決定嚟試下😊🤩一入到去見到座位都幾寬敞,坐得幾舒服,而且服務又幾好😎個人都開心啲~跟住就準備落單,拎住啲order紙睇,啲種類的確比出邊少,不過心諗款式少唔緊要,最緊要好食嗎~誰不知……唉~我自問自己都係重口味嘅人,鍾意食濃味嘢,但佢嗰度啲熟食真係連我都覺得咸,食咗一件都唔想再食第二件🙄好似鰻魚咁,都唔知係件魚咸定係汁咸,真係咸到打冷震😣之後叫咗青魚,青魚嚟到已經聞到好腥,雖然我都知魚係會有魚腥味,但不至於咁犀利,我平時都會係其他地方食青魚定食,一星期最少都食一餐,但真係未試過有咁腥😑值得讚嘅係海膽軍艦,啲海膽真係好正~不過如果啲壽司同軍艦嘅飯可以細舊啲會更好,咁樣就可以試多幾種壽司同軍艦😋另外見到佢哋有自家制甜品,就order咗泡芙同自家甜品,點知第一樣甜品出嚟係朱古力雪條😓我諗緊唔通自家制甜品係雪條??之後聽到侍應生同後面枱客人講冇泡芙改雪條,食完雪條後見到人哋枱個抹茶自家甜品都已經出咗,但我哋未,咪問下係咪冇晒啦~佢話有,咁就去咗拎俾我哋,嚟到時我唔知點解個杯身已經出晒倒汗水,面
值得讚嘅係海膽軍艦,啲海膽真係好正~不過如果啲壽司同軍艦嘅飯可以細舊啲會更好,咁樣就可以試多幾種壽司同軍艦😋另外見到佢哋有自家制甜品,就order咗泡芙同自家甜品,點知第一樣甜品出嚟係朱古力雪條😓我諗緊唔通自家制甜品係雪條??之後聽到侍應生同後面枱客人講冇泡芙改雪條,食完雪條後見到人哋枱個抹茶自家甜品都已經出咗,但我哋未,咪問下係咪冇晒啦~佢話有,咁就去咗拎俾我哋,嚟到時我唔知點解個杯身已經出晒倒汗水,面頭啲抹茶係溶晒,咁當然有可能個甜品本身個抹茶就唔係慕絲狀,係水狀都未頂啦~好唔好食就真係視乎個客人食到咩形態嘅自家甜品啦~😂