2017-04-09 2906 瀏覽
雖然唔係抹茶控,但喺facebook見到介紹同埋download Rhombus Dinning App有六五折都係忍唔住黎試下(要預約同睇下當日六五折quota full左未先join到個優惠嫁!)呢間唔係大酒店所以一開頭對所有食物都冇太大嘅expectation,不過要講抹茶甜品佢唔太ok, 而且款式唔多。一開始我地拎左啲灑左抹茶粉既薯條食,好味~但主要係薯條炸得岩岩好雞翼都幾正~另外仲拎到一人一個燕窩燉蛋之類既野,好香好滑唔甜膩!不過拎左一次就冇lu~到主角抹茶甜品:前排既藍妹芝士蛋糕朱古力檸檬蛋糕都係普通野,不過唔算好食。果"pat"抹茶慕絲,冇咩抹茶味仲要酸酸地咁,食左一啖我就轉移去其他款度後排杯裝既紅豆抹茶凍,抹茶泡芙,抹茶牛奶mousse卷同抹茶mousse tart,都係好食既,不過連住食有啲膩,即刻寫紙叫啲即煮pasta中和下~而令人surprise既就係呢啲pasta, 佢由pasta 種類,用咩汁到用咩料都係自由配搭,完全符合你口味~ 我地第一次叫左煙肉白汁(呢個最正),之後試蕃茄、香草、松露白汁三種,四款都唔錯嫁~ 份量仲係手掌咁多,唔會食得太飽。仲有即叫即滾生

不過拎左一次就冇lu~
到主角抹茶甜品

後排杯裝既紅豆抹茶凍

而令人surprise既就係呢啲pasta, 佢由pasta 種類,用咩汁到用咩料都係自由配搭,完全符合你口味~ 我地第一次叫左煙肉白汁(呢個最正),之後試蕃茄、香草、松露白汁三種,四款都唔錯嫁~ 份量仲係手掌咁多,唔會食得太飽。仲有即叫即滾生滾粥,朋友試左兩碗都唔錯,加鹹蛋,又綿又香

至於個即製crepe就真係麻麻地,我地已經order 朱古力醬同香蕉呢個必殺組合,但都咁唔好食.... 試左一份就放棄喇

其他食物仲有刺身呀湯呀生果呀咖哩配薄餅,普通啦~ 六五折左都算係咁~

不過呢度既waiter waitress 服務態度十分好地方都坐得舒服,幫佢加番啲分
2017-04-09