2021-10-12 74 瀏覽
好耐冇去台灣真係超掛住台灣既野食😔台灣ET鹽水雞係小編係香港見過數一數二鹽水雞整等好食同埋有台灣風味既鋪頭😜不過之前嫌佢地價錢都唔平🥺 所以冇成日食🥺 不過原來佢地係有二人餐可以賣架😱 仲要超超超抵食!🐣 鹽水雞 B餐 (2-3人)配冷麵 $90呢個餐包左半隻雞、三款配菜同招牌洋蔥,加多$10就多一個冷麵,咁我梗係加埋啦🤤🤤🤤如圖所見,份量真係超多!比起叫個一人餐,小編真係好建議大家比多一倍價錢叫個2-3人餐仲好,最多拎番屋企同人share,或者分兩日食啦😬 真係抵好多!姐姐好細心幫手起左好多骨,食落真係超方便呀🤤 啲雞仲要超滑超入味,勁感動😭配菜方面叫左秋葵、花椰菜同熱狗腸~ 本秋葵我見姐姐剪左都好多條🤣 食落份量都好多!花椰菜索左啲汁既精華,好入味好爽😌 而熱狗腸都幾大條,幾有咬口😙至於個冷麵,我勁驚喜原來係會分開裝住🤣 仲要冷麵麵會撈下啲醬汁架,一啲麵唔馬虎😙 我中意啲麵夠彈牙,正呀😚😚😚吸取過之前嘅教訓,今次叫左小辣~不過麵略嫌唔夠辣🤣 不過又驚中辣會太辣🤣 非重口味人士注意:小辣已經好夠架啦😚 再食多次台灣ET鹽水雞竟然咁有驚喜,又重拾了我對鹽水雞既喜愛😍
好耐冇去台灣真係超掛住台灣既野食😔

🐣 鹽水雞 B餐 (2-3人)配冷麵 $90