2019-12-05 756 瀏覽
平時好日都唔出黎觀塘,今日有啲事出左黎,搵左呢間比較特別既台式餐廳食飯。搵五頭都暈,前門唔開,要由好隱閉既後門入,差啲以為自己行錯路首先係裝修好靚!!真係好有心機,一面係呢個春風大戲院,另一面既廚房就係好似台灣夜市攤檔仔咁既外型,好特別!menu比較簡單,無我最愛既臭豆腐鴨血,好掛住台灣既味道!因為唔太肚餓,我同朋友只點左兩樣野食share。首先係阿元鹵肉飯,芥蘭唔爽脆,鹵肉夠味,醬汁調味好。不過豆腐唔香,有少少失色。鹵味拼盤比我想飲中細份呢!而且無鴨舌同腎。。。有啲失望。大腸幾好食,處理得好,無異味,其他都正正常常。單睇食物黎講有少少貴啦,但係整體我覺得ok既,因為環境實在好好,好有台灣既感覺。而且雖然當日都算人多,但係叫左野食之後都唔需要等好耐。