餐廳: 良記餐廳(老鳳冰室)
資訊:

2019-04-01 3847 瀏覽
約咗同事收工一齊去深水埗黃金幫公司買嘢,順便一齊食個晚飯,平時我地比較少過深水埗食飯,見老鳳冰室嘅評語唔錯,一於去試吓。我哋七點鐘左右到步,啱啱好有位入唔使等,但之後已經開始有人喺門外等位排隊,好彩行快步😂餐廳裝修唔錯,以懷舊做主題,有好多特色嘅小裝飾,睇得出店主花咗唔少心機。Menu有圖最吸引😍✨肉夾饃 HKD$38肉汁香濃,帶少少辣味,食落非常惹味🤤✨XO醬蔥油雞扒撈一丁 HKD$48一丁煮得啱啱好,爽口彈牙,配XO醬絕對係一個冇得輸嘅配撘。雞扒外皮黃金香脆,肉質juicy,而且份量仲好多!伴碟嘅厚多士都好好食呀,好香牛油味又唔會過油,脆邊,包身軟綿綿👍🏻✨焗芝士海鮮飯 HKD$48即叫即焗嘅芝士海鮮飯,海鮮足料,鋪滿成個飯面👍🏻飯底係蛋炒飯。✨波波紅荳奶茶兩粒奶茶波波冰,就算溶咗都唔怕溝淡哂,紅荳夠腍,奶茶香醇,唔會過甜👍🏻✨雪糕紅荳冰外形霸氣😂仲有三粒雪米糍,煙韌好味,連張啤牌都食得㗎🃏

Menu有圖最吸引😍

✨肉夾饃 HKD$38
肉汁香濃,帶少少辣味,食落非常惹味🤤

✨XO醬蔥油雞扒撈一丁 HKD$48

✨焗芝士海鮮飯 HKD$48

✨波波紅荳奶茶
✨雪糕紅荳冰
外形霸氣😂仲有三粒雪米糍,煙韌好味,連張啤牌都食得㗎🃏
2019-03-27