(非會員)
2007-01-01 9 瀏覽
除夕夜個晚,諗住食番d好野啦~咪同男朋友去左日之食到食呀~我地都己經訂左枱,上到去,就有個類似大廚既人,同我地講$168,任食"2個鐘"另送刺身..下..平時都只不過係$108呀~錢都唔係問題既~因為係男朋友請既~>.<~坐到去,我地就即刻點野食啦~等左一陣間,就送左碟刺身呀~仲送俾d海膽呀~但..好似食緊冰咁呀~點知..我地食食下就..有個哥哥叫我地埋單.下..我就諗點解咁快既~但男朋友都有問個個哥哥架~但佢好似扮聽唔到咁呀~我地就為有碌卡囉~我地又繼續食啦~到左我男朋友去洗手間個陣~個個大廚就同我講"小姐,你地已經夠鐘啦"下...有冇搞錯~我就..繼續see tv,到左男朋友出黎個陣我就同佢講"人地話我地夠鐘喎"真係有冇搞錯呀~我地只不過係坐左十分鐘呀~佢地係唔係有問題架~跟住,有個女仔就走埋黎同我地講要執野呀~男朋友終於發火啦~就同佢講我地只不過坐左十分鐘呀~我地係唔會走呀~於是,個女仔就同個個大廚講"人地坐左十分鐘"我地就bear 住個個大廚,佢就再睇清楚先知道,原來係佢既錯~睇錯左枱號~真係有冇搞錯~連坐係我地旁邊個兩張枱既人都同佢講"人地都只係坐左十分鐘",
坐到去,我地就即刻點野食啦~等左一陣間,就送左碟刺身呀~仲送俾d海膽呀~但..好似食緊冰咁呀~點知..我地食食下就..有個哥哥叫我地埋單.下..我就諗點解咁快既~但男朋友都有問個個哥哥架~但佢好似扮聽唔到咁呀~我地就為有碌卡囉~我地又繼續食啦~到左我男朋友去洗手間個陣~個個大廚就同我講"小姐,你地已經夠鐘啦"下...有冇搞錯~我就..繼續see tv,到左男朋友出黎個陣我就同佢講"人地話我地夠鐘喎"真係有冇搞錯呀~我地只不過係坐左十分鐘呀~佢地係唔係有問題架~跟住,有個女仔就走埋黎同我地講要執野呀~男朋友終於發火啦~就同佢講我地只不過坐左十分鐘呀~我地係唔會走呀~於是,個女仔就同個個大廚講"人地坐左十分鐘"我地就bear 住個個大廚,佢就再睇清楚先知道,原來係佢既錯~睇錯左枱號~真係有冇搞錯~連坐係我地旁邊個兩張枱既人都同佢講"人地都只係坐左十分鐘",佢先好冇面咁走左去呀~真係火爆~隔左一陣間個個大廚先扮哂野,同我地講"頭先,唔好意思,搞錯左呀~"我地心諗要賠償損失啦~起碼,俾刺身食啦~或者9折啦~哼~真係食埋今次就冇下事啦~