無意中係Openrice見到有優惠 : 原價 $298 澳洲和牛 及 $378 日本飛驒和牛 買一送一 ,優惠只適用於星期一至三~ >LINK HERE< ,至到 2016年6月30日,優惠券要預先print定。一直以食燒肉為主既我,其實對Shabu Shabu既喜愛程度一般,始終覺得燒肉可以令到靚靚牛既油脂、香味發揮哂出黎先係最好食,但友人成日都講好想食Shabu Shabu,襯放假就立刻去試左~~ 既然有Coupon就一於試 $378既日本和牛放題~ 湯底揀左昆布湯, 係等緊煲同埋肉上枱之前,出去出面buffet bar行個圈先~ 除左需要落order任叫既肉類之外,呢到既放題仲有其他刺身、前菜、火鍋配料、甜品俾大家任拎~~ 前菜有螺肉、中華沙律等等,配料方面蘿蔔、粟米、芋絲 呢D要慢慢煮既配料當然一早拎左番去先啦~ 仲有各款丸類、菜類、腸仔、烏冬粉絲等等,非常豐富!!值得一提既係非常多款揀既醬料調味架~~ 生熟蒜蔥花呢D基本野當然有,除上之外仲有芝麻醬、胡麻醬、麻油、七味粉,一定溝得到自己鍾意既醬料拎完一堆配料之後~番埋位已經見到最期待既肉類上枱了~ 首先係每樣

拎完一堆配料之後~番埋位已經見到最期待既肉類上枱了~ 首先係每樣一份先,食完可以再添加
主角當然係 靚靚既日本和牛,油花分佈得非常平均,而且切得非常薄,6-7秒左右已經放得入口啦~ 簡直可以用入口直溶黎形容,牛味超濃,肉質超滑有種軟綿綿既感覺,全塊牛冇筋既,唔似一般酒樓打邊爐食緊雪花肥牛好似橡筋咁樣咬極都咬唔斷,好好食 <3 加上切得非常薄,食多幾片都冇咁快有飽到滯既感覺,戰鬥力極高~!!

呢個餐除左日本和牛之外,次一級既澳洲和牛、美國進口牛都可以叫既,但我地就冇咁多餘地試埋另外兩款,一於全力進攻 飛驒和牛 。

牛固然係主角,但都無理由成餐淨係食牛牛既。 雞、豚肉都任叫,雞肉超級有驚喜~!!!! 少量鹹味之餘亦帶出雞既甜味,肉質超滑絕對唔鞋口~好食 <3豚肉都係切得非常薄,但略嫌有少少鞋口。
食日式火鍋最怕油膩,飲品任飲之外~ 出面有一個甜品位~仲有乳酪雪糕任食,酸酸甜甜即刻解膩回復戰鬥力繼續食過。牛牛實在太好多,結果全程就淨係食左肉同蔬菜配料,其他腸仔肉丸全部都冇食到。
最後15分鐘為肉類last order,雖然90分鐘感覺上好似好少咁,但其實慢慢食都綽綽有餘。 首先肉類切得好薄,日本和牛更係肉質非常淋,入口即溶一次過食好多都得,而且食太多肉類都會有種飽滯感,唔會驚唔夠飽。最後食埋蘿乳酪雪糕簡直冇得輸~非常滿足既一餐 <3

留意番
埋單原價加一