2017-03-02 838 瀏覽
緊張左成個月既考試終於pass好值得慶祝,所以男朋友就搵我食好野今次帶我去位於尖沙咀金巴利道的"Moshi Moshi "個名幾過癮,聽說新開不久,所以地方好企理乾淨呢間既菜色應該係日式 fusion菜,有刺身、丼飯、拉麵等等。都幾多選擇今日無叫到刺身,全熟食因為眼見想食既熟食分量已好多,怕食唔晒而浪費,下次再黎食刺身吧又有藉口叫男朋友再請客呢個「鵝肝鴨胸丼」一上台就「嘩」左聲,鴨胸肥美,有光澤,皮仲要煎得有少少脆,口感不錯而鵝肝完全無上粉去煎,咬落去就好似“爆珠”咁,表面有層衣,個層衣就爆開,油香就湧出黎不乾身又不會有渣的感覺,好好味呢個丼飯仲有菜,均衡營養,最緊要有我鍾意嘅沙律菜 飯上面仲鋪滿日本嘅飯素,更加美味鐵板芝士玉子燒一上台原來好大份,店員更會即時倒入醬汁形成會"炸"既玉子燒,好過癮,而且熱辣辣,內層既芝士微微流出,但蛋香比芝士更香上台時已切好幾份,更方便食用,而且醬汁更能均勻分佈,醬汁略甜日式海鮮什菌薄餅,惹味醬汁,軟身芝士,清爽嘅野菌海鮮,酥脆薄餅底,口感同味道都是一流一定要order餐牌試見到tiramisu,但不是甜品,而是飲品,好特別,所以就叫左杯試下,豆奶味濃
緊張左成個月既考試終於pass

好值得慶祝,所以男朋友就搵我食好野

今日無叫到刺身,全熟食

又有藉口叫男朋友再請客
呢個「鵝肝鴨胸丼」
而鵝肝
不乾身又不會有渣的感覺,好好味
呢個丼飯仲有菜,均衡營養,最緊要有我鍾意嘅沙律菜
飯上面仲鋪滿日本嘅飯素,更加美味
鐵板芝士玉子燒
一上台原來好大份,店員更會即時倒入醬汁
一定要order
餐牌試見到tiramisu,但不是甜品,而是飲品,好特別,所以就叫左杯試下,豆奶味濃,仲有肥美既cream同朱古力醬

2個人叫左咁多野先$270左右,真係幾抵食,價錢合理
下次要黎食刺身