2016-06-10 275 瀏覽
聽講陸陸雞煲有2間,我地最後去左白布街呢間!5個人一入去叫左王老吉,柚子同青檸梳打,梳打裡面好多料!我地襯雞煲未到叫左d小食:陸陸惹味水魷、炸魷魚酥同椒鹽雞軟骨!水魷比我想像中冇咁辣,好惹味!另外2樣就好脆,重有肉汁係裡面,好好食!食到咁上下,雞煲黎啦!我地叫左微辣,食落去唔太辣,原來d麻最後先會湧上舌頭,令到我上哂引 而雞肉好嫩,雞皮就好爽口,亦有唔少配料,由其係香茜,多到蓋住雞煲,冇咁熱氣!火鍋配料叫左巨型北海道帆立貝,珍寶帶子,雙拼手打丸,四寶餃!帆立貝有手掌咁大,又鮮甜,帶子雖然冇帆立貝咁大,但都好爽口,係2種唔同既口感! 手打丸係墨汁丸同蝦丸,蝦丸彈牙,墨汁丸比較特別,有墨魚肉之餘亦都有墨汁既味 四寶餃就有魚皮餃,水餃,白菜豬肉餃同雲吞,隻隻個皮都好薄,亦好足料(溫馨提示:小心爆汁'辣'親嘴唇)! 唔少得既係陸陸牛三拼同鮮菜藍,牛入口即溶,牛味亦濃郁!$228食到咁既質素既牛,咩都抵番 菜藍裡既種類好多,而且新鮮清甜!食到飽先望到牆身都係自己畫既畫,圖畫好有趣,好有心思,相信環境都係年青人鍾意去陸陸既原因!
菜藍裡既種類好多,而且新鮮清甜!
2016-06-08