幾個月前,同朋友慶祝生日試過一次覺得好好味,所以決定再幫襯~~今次同男朋友一行二人,五點三四去到,點知無開門…勁灰…眼見美食離我而去,所以閃咗去7仔飲野下火,飲到接近尾聲,皇天不負有心人!!佢地道閘終於都緩緩升起喇!!原來佢地晏就小休啫,呼~~鬆一口氣然後向美食進發~~我地係是晚既第一枱客,入到去楝咗張鬆動枱,一坐低,泰國姐姐就遞上menu~~個menu真實感十足,皆因碟碟有相為證~~為食既我,唔駛十秒已經決定到食咩~四樣野,冬陰功明爐烏頭、泰式炒椰菜苗、泰式豬頸肉同埋泰式辣醬油炒飯~四樣野都超好味,條烏頭幾新鮮、幾大條,配上冬陰功湯係一絕,由於我地食得辣,所以叫咗佢地加辣,一路滾一路食,味道簡直一流,唔止條魚,連d湯都可以飲埋,冬陰功+魚湯,無得彈~~而椰菜苗炒得夠惹味,上枱時仍然青青綠綠,見到即刻想食,好彩佢夠大大碟~~豬頸肉都掂噃,夠林夠入味,d汁超正,點完又點,點完又點,總之想點!!不過係略嫌d豬頸肉切得太薄~個炒飯雖然唔係好特別,但勝在足料,幾多蝦兼幾大隻,炒得夠獲氣,超香!不過少番d油就perfect喇~~呢間餐廳唔太大,係家庭式經營,全部清一色泰國人主理,真係幾地道~~服

今次同男朋友一行二人,五點三四去到,點知無開門…

呢間餐廳唔太大,係家庭式經營,全部清一色泰國人主理,真係幾地道~~服務都ok架,特別係其中一個肥肥地既姐姐,成日都笑容滿面~~黎呢度食野,係食佢地o既味道,雖然環境唔稱得上好舒服,但都企企理理,整整齊齊,最重要係乾淨!!起碼大家食得安心0麻~~仲有仲有~呢度食飯真係平靚正,超值又好味!以上四樣野只係盛惠$180~呢個價錢,呢個味道,呢種服務,仲要無加一,真係抵抵抵~~

泰式炒椰菜苗~惹味!
冬陰功明爐烏頭~正!
泰式豬頸肉~
泰式辣醬油炒飯~超香!
泰式炒椰菜苗~惹味!
冬陰功明爐烏頭~正!
泰式豬頸肉~
泰式辣醬油炒飯~超香!