2024-02-21
Airside開咗一段時間 終於都有時間過去行下🥹一嚟到即刻搵個地方食lunch先🍽️最後揀咗呢間日式洋食cafe Relish Kitchen by ALOT✨餐廳裝修好大好靚 寬敞嘅環境令人感覺好放鬆🌴Lunch set跟埋餐湯或沙律 當日係周打海鮮湯 都幾好味 又夠creamy🥄ꕥ 巴馬火腿芝士菠菜大啡菇意大利飯呢個配搭都幾少有 不過就集合咗我鍾意食嘅嘢😆呢隻Parma Ham唔會太濃 可以同意大利飯夾到 而飯身軟硬適中 中間夾雜住菇片增加口感 而大啡菇都好軟稔多汁 菠菜就藏喺ham同啡菇中間 成個賣相都好精緻✨ꕥ 芝士明太子龍蝦包龍蝦包嘅做法有好多種 呢度就將原件龍蝦肉直接夾喺包中間🦞龍蝦肉質地爽彈 面頭有明太子同芝士 輕輕炙燒過 香味突出 而個包都好有驚喜 質地軟熟 個邊帶邊酥脆 令人食完咁大件唔會覺得有”乾哽”嘅感覺👍🏻伴碟仲有沙律菜同埋炸番薯條配松露醬餐飲點咗Iced 65%Chocolate🍫Hot Cappuccino嘅拉花太靚啦 好有心思💖喺落單時可以自選埋nutty/fruity/oat milk等等ꕥ 宇治抹茶蛋糕配日本紅豆蛋糕賣相都好可愛 所以食到飽咗都要點一件
ꕥ 巴馬火腿芝士菠菜大啡菇意大利飯
ꕥ 芝士明太子龍蝦包
餐飲點咗Iced 65%Chocolate🍫
ꕥ 宇治抹茶蛋糕配日本紅豆
蛋糕賣相都好可愛 所以食到飽咗都要點一件share😛抹茶蛋糕就好似一條雪條咁 中間夾住甜甜嘅紅豆🫘
店內除咗係餐廳 亦有部份係售賣日式餐具工藝品 都可以順便睇下有冇啱心水☺️