邊爐放題呢樣野真係好邪惡,任何天氣都會想食...今次見到youtube 介紹,我地就去咗深水埗既蚊蚊豬$298/位 任食120分鐘 邊爐放題X刺身X烤魚X雞煲 4重享受 食到捧住個肥肚走呀~ 📍春季限定 3 款新湯底 真龍蝦鍋/雪蟹三文魚頭鍋/鮑魚雞煲 作為龍蝦控,就梗係叫真龍蝦鍋啦,因為真係有原隻龍蝦 仲有四五隻青口架! 再試試個湯頭,鮮甜入面仲有蕃茄薯仔好足料📍打邊爐最緊要係咩? 咁就梗係靚牛肉啦~~佢地牛肉無渣流攤選擇都好多,封門柳極上牛肩牛板腱,油花靚肥瘦均勻 ,當中最推薦牛上肩!📍海鮮呢個選擇就少啲但都有青口同鯇魚片可以揀~📍日式刺身+小食都有好多款選擇,同坊間大字放題店質素睇齊,三文魚八爪魚魷魚北寄貝甜蝦等等樣樣齊 全部新鮮厚切好肥美;另外仲有中式小食辣螺肉同八爪魚📍四川小食+麻辣燙除咗刺身仲有好幾款四川小食,涼伴青瓜皮蛋豬耳等等 仲有麻辣燙 (嘩食辣之人必去) 因為我地唔太食到辣所以就無咩叫呢part既食物 📍炸物炸饅頭炸墨魚丸椒鹽雞翼炸魚皮等等,鐘意食炸野既就一定要留胃食!!! 📍丸類餃子蔬菜邊爐梗腳呢啲一定要有喇最大路一定都有,但前面咁多好野食,呢啲真係無叫太多了📍四

📍春季限定 3 款新湯底

📍海鮮
呢個選擇就少啲但都有青口同鯇魚片可以揀~

📍日式刺身+小食

📍四川小食+麻辣燙

📍炸物

📍丸類餃子蔬菜

📍四川烤魚
完咗邊爐,仲有個四川烤魚等緊你~~ 魚既款你可以揀清江魚/鱸魚,清江魚就無咩細骨所以我地揀咗呢款 味道揀咗唔辣既濃蕃茄底,氣魚已煎過所以無咩泥味或者魚腥味而且肉質雪白新鮮

📍四川雞煲
如果你個胃仲有位.... 可以仲衝埋個雞煲..但我地食完成條魚...已舉晒手投降了,下次,下次再試埋個雞煲

📍飲品
汽水茶紙包飲品全部有仲有嘉士伯男士最愛!