最愛脆炸鹹蛋黃炸魚皮 自家製飲品亦清新~~~秋意涼涼,最近真係好鍾意食打邊爐。一起身就換衫去旺角呢間台式火鍋店攞位,解一解我個火鍋癮。😆~~~我哋叫咗兩款湯底,包括係潮汕湯底,同埋佢哋聯吃乘金寶湯推出嘅蕃茄羅勒湯底。前者鹹鹹香香,後者酸甜開胃,都不錯。🍅~~~午市放題一共有三個唔同嘅餐,我哋就叫咗中價嘅B餐,食物眾多,就唔一一細講,揀幾樣我覺得值得推介嘅同大家介紹吓。🥢~~~麻辣撈雞柳,好滑好入味。鹹蛋黃炸魚皮啖啖充滿鹹蛋黃,好香脆。鴨血就滑溜溜,都係必食嘅火鍋食材之一。🍽~~~肉類方面,西班牙穀飼豬豬味好重好濃郁,而且爽口彈牙,美國安格斯牛板腱顏色鮮艷,望落同食落都感覺新鮮,而且叫咁多次都冇漏單,啱啱坐低嘅時候,可能開門唔係好耐,上得比較慢少少,後尾就好快!服務員態度都還不錯。😚~~~飲品方面我就鍾意佢哋自家製嘅洛神花茶同埋冰糖燉檸檬,兩者都甜度自然,感覺健康清新,無咩guilty感。😆~~~最後值得一讚嘅就係佢哋係用一次性嘅筷子,喺疫情期間呢一點令人好安心,加上佢哋嘅抽油煙機同空調系統都夠強勁,整個用餐過程頗舒適😊~~~一鍋堂 (旺角)旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼
最愛脆炸鹹蛋黃炸魚皮 自家製飲品亦清新
~~~
一鍋堂 (旺角)
旺角豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓