2020-03-26
當初桃子見到這間cafe 仲以為係賣黑糖咖啡🤣 但點知menu連一杯黑糖有關嘅飲品都冇😆 自從在我家附近開業以來,我已經光顧不下十次了🙈 今日就大家介紹下啦~-這間cafe咖啡單價頗高 普遍一杯約$3X-5X左右 (cappuccino $38; mocha $40; cold brew $50) 飲品份量亦係我飲過最少的🤣 但咖啡味道真係令我念念不忘 咖啡豆香味十分香醇 整杯喝完也不會膩😋 另外一提 他們家的餐具都很漂亮☺️-蛋糕和pastry的款式每天也有點不同 所以每次去 桃子都試到不同的蛋糕🍰 首先介紹最驚喜的芝士蛋糕🧀 是new york cheesecake那種質感 吃下去綿密細膩 有香濃的cream cheese芝士的香味 非常足料👍🏻 第二款係chill out cake 聽個名係唔係唔知係咩🤣 其實係熱情果配朱古力嘅蛋糕 凍食會有入口即融嘅口感 味道清新 果然糕乎其名🤣 仲有一款raspberry tart 比較大件(好似抵食d) 裡面除了新鮮莓肉還有濃濃的蛋香味😋 總括來說甜品質素不錯