2018-08-27
最近知道呢道開左間打冷餐廳, 特登叫「專食cheap野既人」一齊來嘗鮮。(雖然我知佢麻麻地打冷! HEHE) 一出升降機就見到門口, 一走進餐廳, 店員都很親切! 超有禮拜的。韭菜豬紅 HKD 48.00呢個豬紅應該是陪白飯食的, 因為口味偏重, 有點鹹。所以我就叫了個白飯, 剛剛好。白飯 HKD 10.00香煎蠔仔烙 HKD 78.00係香港要食到好味的蠔餅, 真的不是一件容易的事。今次就在這裡被我遇到! 呢個蠔仔烙真的超好味! 蠔仔好多粒都飽滿, 又大隻! 而且蠔既份量好多, 幾乎真係啖啖都有蠔仔! 但朋友「專食cheap野既人」就說油了點, 如果兩個人食, 真的會有點膩。鹵水什錦拼盤 HKD 188.00本來食打冷, 一定要食鹵水拼盤。不過這家的鹵水就有點遜色了! 在吃過蠔仔烙之後, 就覺得鹵水沒甚麼特別。腩肉, 鴨腎, 紅腸及鵝都OK, 但都不會令人特別想番兜的感覺。不過豬大腸就有點怪怪的味道, 不是洗不乾淨, 可能是煮了太久了。一向喜歡潮洲打冷的我, 今日有人陪食, 真的開開心心又一日!
呢個豬紅應該是陪白飯食的, 因為口味偏重, 有點鹹。
所以我就叫了個白飯, 剛剛好。
係香港要食到好味的蠔餅, 真的不是一件容易的事。
今次就在這裡被我遇到! 呢個蠔仔烙真的超好味!
在吃過蠔仔烙之後, 就覺得鹵水沒甚麼特別。