終於的起心肝開始我的OpenRice之旅了,第一篇寫比我最常去的本陣,寫得唔好多多包涵 近期流行韓燒,但我嘅最愛食然係日本燒烤。今次寫的呢間本陣,在APM都有一段時間,唔早d到都要等位架!今次揀左個和牛套餐,同一般牛真係無得比,雪花分佈平勻d好多,輕輕炙下就可以喇! (是次老闆請客,無睇價錢,反正就係最貴果個 其實大家都知一般韓燒唔會食到真韓牛架啦,照我估計一般都係內地、美國或者本地牛,而我始終鍾愛日本牛,入口即溶!我地仲加左海鮮,但我主力食然係牛。值得一提嘅仲有H字頭雪糕,今次係OREO味

值得一提嘅仲有H字頭雪糕,今次係OREO味
題外話/補充資料: 當然食完和牛都有樣唔爽就係全肉燒肉味,搭地鐵d人都仲聞到,呢樣無計啦,燒肉有燒肉味、打邊爐有邊爐味,韓燒有條煙通隊住咪又係咁,所以其實我一般知道食燒肉都會帶多件衫,醒呢 :)
2015-08-28
5 分鐘 (堂食)