2019-02-20 33 瀏覽
咁凍當然食反個邊爐先拉!最近都有好多唔同既火鍋店新開,今次經朋友介紹黎到洪鼎試一試佢!我同朋友做足準備,去之前已經book左位拉!所以唔洗等位😛入到去坐低左,發覺佢櫈底有個籃係俾你放袋架!店員好細心會介紹佢地既湯底,而且仲做緊優惠凡有麻辣龍蝦湯底就1蚊!姐係我鴛鴦鍋都係1蚊阿!1蚊試哂2個湯抵到爛阿❤❤仲要有埋原隻龍蝦添我地個日叫左麻辣龍蝦湯底同芫茜皮蛋湯,麻辣湯落重料好多花椒八角!鐘意食麻辣既就岩哂你!而芫茜湯好鮮甜!好多芫茜,唔似其他個d俾得幾條你!可以降降火🤭🤭佢既醬料都幾多選擇架!蒜蓉辣辣呢d基本野一定有!而洪鼎仲有芫茜、辣蝦醬等等,重點佢有麻油!佢唔係普通麻油,係內地個火鍋麻油,相比香港既麻油好唔同架!而加分位佢仲會寫埋每道料要淥幾耐!以免好似我成日唔識熟唔熟就食落肚😂叫左一個2L tower既1664,優惠價,$1xx就有!!係邊到搵阿!🤭而我地亦叫左白鱔片,大大塊!只需淥2分鐘佢就熟,淥耐左佢就唔爽口架拉!2分鐘食到佢爽口!有鱔味!夠鮮甜冇腥味,手打蝦滑好鮮味彈牙,我相信係100%蝦肉😆而重點推介係伸腿瘦鵝腸,爽口肥油比較剛好,唔係到到都有得食架!黎到重頭戲,我地點左一個
我同朋友做足準備,去之前已經book左位拉!所以唔洗等位😛
仲要有埋原隻龍蝦添

佢唔係普通麻油,係內地個火鍋麻油,相比香港既麻油好唔同架!

夠鮮甜冇腥味,手打蝦滑好鮮味彈牙,我相信係100%蝦肉😆

黎到重頭戲,我地點左一個盛肉拼盤A餐,豬羊牛都有得食❤❤美國安格斯牛小排同牛板腱,淥一淥食得!雪花紋幾靚,唔會好多肥肉,食落去好嫩口而有牛脂係個口爆發出黎!黑毛豬肉味濃配麻辣火鍋好惹味!

由於今次得2個人食..仲有好多配料冇食,所以我會再去食其他野,價錢ok而俾頂級既配料,值得!