5/2/2007 7:30PM放左工, 又係o係tst 搵野食時間, 我既烏冬癮又起喇, 已經試過香港好多唔同既日本餐廳, 都食唔番上個月去東京食o個d烏冬既味道, 今次一於試下麻布先~時間尚早, 唔洗等位. 我同bf都好肚餓, 所以叫左唔少野:豆腐沙律: ($3x): 好多菜, 豆腐切得細細粒, 幸好沙律醬唔多, 唔太漏.鰻魚玉子: ($28) 上枱時仲出晒煙,正~雞蛋橫看有好多層, 煎既時候落左唔少工夫, 幾軟熟, 夾心係甜甜地既鰻魚, 加埋附上既蘿蔔蓉, 恰到好處.滑蛋雞肉烏冬: 精髓在於個烏冬, 似足東京食既7,8成, 出面滑得黎, 入面又煙韌, 呢d先對辦嘛. 入口一團粉既, 能稱上烏冬乎? 烏冬配滑蛋, 一流也~牛柳+綠茶冷麵定食($7x): 全餐最唔得係呢個. 牛柳林就林, 可惜一食就知係用鬆肉粉”拿”過, 攪到無晒牛味. 食左兩舊無食了. 綠茶冷麵還可以.甜品方面, 我地都幾擦得, 要左兩個:紅豆年糕($3x): 年糕暖暖地, 有d韌, 軟番d會好d, 唔洗咬咁耐. 紅豆蓉係凍凍的, 偏甜都係日本既特式, 同淡淡既年糕一齊食都balance到.鮮果綠茶聖代($38)
5/2/2007 7:30PM

甜品方面, 我地都幾擦得, 要左兩個:

鮮果綠茶聖代($38): 雲呢拿軟雪糕好滑, 好soft, 好creamy, 真係好味. 仲有一球綠茶雪糕, 同haa-gen-daz 有得揮, 茶味都係好濃, 好滿足…