2008-02-06 4 瀏覽
又係去又一城看戲的晚上, 早了點來到, 時間比較充裕, 結果揀了這裡.這家老牌餐廳環境都幾幽雅, 看照片也知室內的燈光其實都幾暗. 看過餐牌, 也是覺得套餐係比散叫抵吃的, 就要了兩個餐. 鐵扒雞餐$120一客, 特別推介餐$130一客.餐包係用一個籃裝著, 再係你面前夾一件俾你. 不過不夠熱.粟米忌廉湯: 8分, 忌廉係相當之濃郁, 也有點點粟米味, 不俗.鐵扒雞: 7分, 看英文先知鐵扒雞即係Grilled Chicken, 最初還以為係鐵板雞. 雞肉幾香, 也真係有烤過的痕跡, 帶點黑, 唔點跟上的燒汁一樣入味, 但係雞肉不太嫩滑.粉紅玫瑰香燒雞: 7分, 賣相係幾靚的, 還有一朵粉紅玫瑰係碟邊. 個汁係幾重玫瑰香的, 文迪受不了就吃不下去, 小弟反而覺得味道幾新鮮. 吃落口每件雞肉也帶有濃烈的玫瑰味, 但係雞肉一樣係比較老.餐後一人一杯凍檸茶, 茶味都夠. 太飽了, 再吃不下甜品, 其實這裡的蛋糕係比晚餐更有水準.這裡的環境係比較好的, 不過晚餐價位實在偏高, 食物的水準也不算很好, 值不值得就見仁見智了.

餐包係用一個籃裝著, 再係你面前夾一件俾你. 不過不夠熱.