2020-01-17
最岩無湯水人仕👍今日經過灣仔,所以就去試試看好彩去到時間尚早,剛好還有位睇完個餐牌,研究左好耐,終於諗到食咩喇我們就點了一個客飯,芋頭燜五花腩,原個椰皇燉🐔,豉汁蒸白鱔(蒸🐠需時15mins) (加左20蚊配一白飯同油菜),鮮奶燉花膠因為點完先睇到原來可以加9蚊追加干貝蒸😓,幸好攞返張單問服務員可不可加返,幸好可以加返👍首先個芋頭燜五花腩,芋頭夠晒淋和粉,五花腩就有點不平均(有兩三嚿會太瘦)沒有一層肥一層瘦,有待改善。不過那個醬汁超級👍,不會很鹹,太油膩原個椰皇燉雞,超濃椰香味,而且份量都唔少嫁,倒出來都有約兩碗啲椰肉還可以食埋,唔洗嘥😂豉汁蒸鱔,很多地方都食得多,這間店舖真是最清啖既豉汁蒸👍鮮奶燉花膠,不會太甜,一大片花膠,完全滋潤干貝蒸,夠滑,最底還有一粒小干貝油菜,我就揀左菜心,不過太多渣,提議改用菜心苗,有待改善好喇第一次去,到總結感覺服務員態度👍👍👍裝修簡潔,食品健康,完全非常適合都市人忙碌生活價格都算適中還有一樣非常十卜,就是用者自己將食完餐具拿回收集車Ps: 不過如果重口味既就可能滿足唔到喇😅最後有待改善就是just cash only😂
今日經過灣仔,所以就去試試看
好彩去到時間尚早,剛好還有位
睇完個餐牌,研究左好耐,終於諗到食咩喇
啲椰肉還可以食埋,唔洗嘥😂
豉汁蒸鱔,很多地方都食得多,這間店舖真是最清啖既豉汁蒸👍
鮮奶燉花膠,不會太甜,一大片花膠,完全滋潤
干貝蒸,夠滑,最底還有一粒小干貝
油菜,我就揀左菜心,不過太多渣,提議改用菜心苗,有待改善
好喇第一次去,到總結感覺
服務員態度👍👍👍
裝修簡潔,食品健康,完全非常適合都市人忙碌生活
價格都算適中
還有一樣非常十卜,就是用者自己將食完餐具拿回收集車
Ps: 不過如果重口味既就可能滿足唔到喇😅
最後有待改善就是just cash only😂