Starbucks 中環今日去中環附近睇開倉,行到好攰,就去呢一間咁特色嘅Starbucks嗰度飲杯咖啡唞一唞,順便傾吓計,睇吓啲戰利品。記得好耐之前曾經嚟過呢一間Starbucks ,但係多年之後裝修已經有啲唔同,其中一邊好摩登,令一邊繼續保持懷舊老香港嘅感覺,有特色嘅牆身,手寫嘅餐牌。店員服務態度雖然值得一讚,但係明顯人手不足,所以都要靠客人主動咁樣執拾。呢間Starbucks除咗裝修之外,食物都係好有特色, 有別於一般嘅分店。為咗配合懷舊嘅主題,餐牌上面仲有菠蘿包,雪糕菠蘿包等……西式嘅食物亦都有心太軟,心太軟拼雪糕。同朋友嗌左兩杯綠茶嘅飲品,由於個人比較偏向濃濃的茶味,所以覺得杯綠茶有點淡,店員亦都好樂意為我地重新調製令一杯,服務態度亦都值得一讚。
Starbucks 中環