2021-04-11
今日去西環探個朋友,夜晚好想打邊爐,朋友就話想試吓呢間新開冇幾耐嘅日式火鍋🍲佢開咗係高級住宅樓下,所以搭lift入去已經覺得好靚,上到去環境幾好,好寬敞,啲燈嘅設計好靚佢哋有好多選擇嘅,我哋就揀咗嗰120分鐘放題,一至四成人每位$258+10%有牛肩胛,美國進口牛肉,雞髀肉,豚肉,燒物炸物,飲品,雪糕,海鮮,大頭蝦,虎蝦,帶子,青口,蠔,蜆任食湯底我哋兩個人可以叫兩個鍋,我就好普通咁揀咗個豚骨湯底,我朋友就揀咗個特別啲既牛乳湯底,湯底都好多選擇仲有甜豉油,中華辣湯,蕃茄,泡菜湯底第一輪佢就直接幫你落左肉類同海鮮先嘅,全部試下先😁如果本身鍾意牛奶嘅話,牛奶湯底同牛肉雞肉係好夾的建議大家可以試試!本身其實我都好少食海鮮,但今次我真係勁食佢啲海鮮,很推薦蠔,蜆同大頭蝦🦐超新鮮勁好食佢啲大頭蝦全部上到枱都好生猛,隻隻都跑緊步咁口感爽脆彈牙個頭仲要好多膏同埋呢度除咗有打邊爐之外竟然有燒物炸物,佢個吉列蝦超好食,我自己一個都叫咗幾次,連雞翼都有好多味俾你簡!冇諗過仲有我最鍾意嘅燒菠蘿🍍真係多元化嘅餐廳而飲品方面除咗有罐裝飲品之外,佢仲有養生茶有黑糖,杞子,山楂片,菊花,薑絲,龍眼肉,呢啲真係唔係間
而飲品方面除咗有罐裝飲品之外,佢仲有養生茶有黑糖,杞子,山楂片,菊花,薑絲,龍眼肉,呢啲真係唔係間間都有,超級讚賞
個環境真係好舒服😌好啱我心水相信我短期內又會再去