2018-12-17
曼谷車站-平靚正嘅泰國菜相信唔少香港人都會鍾意去泰國旅遊,我諗最吸引人嘅原因就係因為當地食物全部都平靚正,平均$100一個人,已經可以叫到成枱都係。偏偏係香港食泰國菜就比較偏貴啦,九龍城雖然有幾間質素都唔錯,但如果要食得飽就要差唔多$300。今日經朋友介紹,終於搵到呢間平靚正嘅泰國菜-曼谷車站。餐廳喺德寶商場2樓,裝修簡約,座位寬敞。一般平常食嘅泰國菜式,例如沙律,咖喱,串燒,泰式炒粉麵⋯⋯等,依度都可以搵到。蒜蓉炒翡翠苗 - 菜苗好嫩,食落好爽口,好有鮮味!蒜蓉味更加令到呢度菜嘅味道進一步昇華!青咖喱牛腩 - 牛腩牛筋都煮得好琳好入味,青咖喱好香椰汁味,濃而不辣,送飯一流!串燒(豬,牛)- 串燒牛柳啖啖肉非常高質,唔使$70就食到半打串燒!非常抵食!蝦醬炒飯 - 蝦醬味道極濃,呢度菜亦都係最有泰國嘅風味,誠意推介!最後以一杯珍多冰作為呢餐嘅總結,大滿足!
最後以一杯珍多冰作為呢餐嘅總結,大滿足!