2022-05-15 23 瀏覽
終於都開番晚市堂食,腦海入面即刻浮現左九龍城泰國菜既影像,所以今晚一於再戰我喺九龍城最中意食既泰國菜餐廳-BTS美食站。好可惜今晚天氣好差,成晚都勁大雨,不過BTS美食站其中一樣最正既就係對住宋皇台站出口,所以基本上個人都無淋濕哂今晚叫左4樣野,首先重點推介一定係呢個五星蒜香炸雞,100分好味,皮又薄又脆,雞肉充滿住濃濃既蒜香味,肉又勁滑勁juicy,份量又多,加埋蝦餅一齊食,絕對無任何挑剔既地方。跟住係經歷既菠蘿海鮮炒飯,海鮮份量超多,飯炒得好香好入味,正!之後係我覺得係BTS既招牌菜牛柳粒沙嗲串燒,因為佢真係燒得超級好味,牛味豐富又juicy,必食推介。最後炒左個馬拉盞椰菜苗,實在連個菜都炒得特別好食,BTS美食站真係無得輸。今晚成晚就係對住成幅曼谷BTS地圖,真係好懷念滴哂汗喺站等車既時光,好想快d再去呀!