暫時喺香港食過最鍾意嘅烤魚店~~~今晚收工約咗好朋友去食烤魚飲啤酒 暢談一番 星期四夜晚七點嚟到 已經馬上要全場爆滿 好彩我哋有book位~~~佢哋嘅餐牌有雞煲有烤魚 最後我哋就揀咗$388嘅深海大斑 大斑係用貴價嘅沙巴龍躉 而且仲可以免費揀四個配菜 所以其實價錢唔算貴(尤其係你見到條魚有幾大之後)😁~~~沙巴龍躉外皮有經炸過 就算係蒜汁度滾完 都帶微微脆感 魚肉鮮嫩非常 大大條但完全無魚鱗 而且魚肉厚身又無乜骨🐟~~~本來想食完之後加湯打邊爐 但係由於魚好大條 最後已經太飽食唔落打邊爐 而四個配菜方面 我地就揀選咗萵筍片 青瓜 鮮腐竹 蓮藕 四款配菜同烤魚都好夾 我地揀嘅蒜香烤魚嘅汁裡面有大量蒜蓉 芫荽 同大洋蔥 令配菜變得蒜香濃濃又帶有芫荽嘅獨特清新香氣 非常滋味 如果唔中意蒜蓉的話 仲可以揀酸菜 泡椒 蕃茄或鮮青椒 等等嘅口味 😁 另外亦提提大家 一定一定要叫啤酒🍺 因為呢個烤魚同啤酒真心十級夾~~~小食方面 就推介大家試下 即炸腐皮蝦卷 同埋涼拌豬手 前者香脆彈牙 配搭泰式辣醬 真心熱氣都會忍唔住食晒佢 裏面仲有青豆同埋粟米粒 幾有咬口 而涼拌豬手就冰冰凍凍 膠原感滿滿 辣辣地
暫時喺香港食過最鍾意嘅烤魚店
~~~
小食方面 就推介大家試下 即炸腐皮蝦卷 同埋涼拌豬手 前者香脆彈牙 配搭泰式辣醬 真心熱氣都會忍唔住食晒佢 裏面仲有青豆同埋粟米粒 幾有咬口 而涼拌豬手就冰冰凍凍 膠原感滿滿 辣辣地 又係配啤酒一流嘅小食🍺
~~~
除咗以上嘅食物之外 佢哋出面仲會有生果自助吧 裏面有火龍果 車厘子 西瓜同哈密瓜 質素都非常之唔錯 亦係都加分位之一
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥