2023-04-27 598 瀏覽
胡同 餐廳走暗黑風格非常型格,落地大玻璃襯托維景海景氣勢十足奪目耀眼。加上周到的服務水準,燈光和音樂,只能夠說值得這個價。我一班舊同學都好鐘意呢間餐廳,片皮鴨有師傅即場表演刀法,見到咁特別當然要試下啦好好味!唔會好肥同埋好香(幾乎每枱都會叫呢個片皮鴨)去到一定要試下另外印象最深刻就係個水煮魚太辣,大家要睇下頂唔頂得住先至好order。仲叫咗個花椒金湯桂花魚,朋友唔食得辣,無叫到酸菜魚桂花魚味道方面我覺得都唔錯唔係好辣 ,都值得一試。烤鴨、特別是海鹽朱古力糯米糍值得一試!感覺香港真的需要這種高水準中式餐廳的存在去這間餐廳絕對會encore同朋友或者家人一路食飯一路睇夜景,再品嚐,聊了一小時。是一個與朋友、家人聚餐值得推薦的地方。
胡同

烤鴨、特別是海鹽朱古力糯米糍值得一試!

2023-04-15
15 分鐘 (堂食)