2019-12-24 890 瀏覽
依間餐廳都近近地鐵站,環境休閒坐位舒服,唔會話迫住坐咁,食物份量又多,好啱成班人一齊聚會,襯聖誕去食火鍋暖下聚下都正阿,果日見到好幾班人聚會成抬野食,好幸福。泰式羊腩咖哩煲:羊味道上冇咩蘇味,甚至食落都唔覺似羊肉,好香又夠入味,肉質上好咬口,熟度合適,我就覺得幾好食。太陽蝦餅:好大份,原本以為會好濟,但食落唔會話好濟肚🤣味道反而甜甜地幾清新,我自己一個不知不覺就食咗好幾塊。百鳥歸巢:入邊有雞肉辣椒同埋腰果,我就幾鍾意食,因為味道好入味蕾,辣辣地酸酸甜甜,而且個鳥巢係食得,底部放有芥蘭菜葉,食落似紫菜,好有驚喜,好似成盤都食得咁。冬陰公海鮮雜錦火鍋:份量好足,有好多唔同種類嘅海鮮,而且海鮮很新鮮,唔會有魚腥味,冬陰公湯底味道入味,係心目中既味道,有少少偏辣,抵食!原隻泰式香茅燒雞:睇住佢係我哋面前燒,暖笠笠好過癮,燒熟之後可以揀就咁用手自己食,或者叫廚房幫我地切開,咁我哋就切開食,另外配一個甜酸醬,味道不過不失,都幾好。芒果沙冰:呢款芒果甜甜地,大眾好易接受,不過可惜冇芒草肉,但也不錯。橄子沙冰:椰汁都係偏甜,但味道都唔錯啊,我自己都飲得晒。

泰式羊腩咖哩煲

太陽蝦餅

百鳥歸巢

芒果沙冰

橄子沙冰:椰汁都係偏甜,但味道都唔錯啊,我自己都飲得晒。
橄子沙冰
百鳥歸巢