2018-11-29 90 瀏覽
天氣開始涼涼地,最岩食暖粒粒火鍋,今晚我同幾個朋友去左呢間喜鍋,覺得吾錯。望落細細間不過其實有兩層,我地係上層食,仲有洗手間,地方乾淨衞生,二話不說點野食醫肚,湯底選了店員推介嘅花膠鯊魚骨膠原鍋,真材實料,吾少花膠同鯊魚骨,仲有豬骨,紅蘿蔔等等,湯底奶白色的,好鮮甜,佢送埋個泡飯,係加湯落去食嘅,第一次食,都幾有咬口幾脆。食材都冇令我失望,肥牛大大碟,香滑有牛味冇雪味,點了元貝同鮑魚,超級好食丫,元貝大粒鮮甜又吾韌,鮑魚爽口又彈牙,好新鮮,再嚟脆鯇片,真係脆架,打邊爐打左咁耐都脆,冇得頂丫,呢間呢海鮮超正,已諗定下次再嚟要海鮮那個湯底,因為店員都有推介,不過最後選了花膠嘅。其他火鍋食材都好多選擇,而且食材一樣都係好好,全部都冇雪味嘅,丸類新鮮彈牙,菜又大碟又多選擇,野飲一支生力啤都係19蚊,吾錯,價錢合理,食材新鮮,一流,一定再嚟。