2019-01-19 70 瀏覽
屋企無飯開,係公司做野又做得差唔多8點,肚都開始打鼓😅 如果返屋企附近先食就太夜喇,所以即刻上openrice搵下港島區有咩可以食!碌碌下就見到灣仔呢間「如意冰室私房菜」,價錢唔太貴,公司行過去都係20分鐘左右,一於快快手執埋手尾行過去~去到門口見到餐廳好光猛~坐滿人,不過好彩2樓有位,唔駛等~😆 坐低之後老闆娘即刻拎左杯水比我喝,一飲先知落左檸檬,平時一般茶餐廳、中式餐廳好少有😌打開餐牌有好多小菜選擇,仲有d一加一套餐,岩晒一家人或者朋友聚餐👍🏻 如果好似我咁自己獨食又有好多款晚餐選擇👍🏻 左諗右諗最後揀左D餐既鮮魷肉餅😋等主食黎既同時先黎一碗跟餐既番茄薯仔湯:之後主角-肉餅一上檯真係嚇死我!!!份肉餅好大份!!😮😮😮真係完全無諗過呀!上面d鮮魷都好多好足料!甚至連碗白飯都係大大碗!$68真係好抵食呀! 其實真係2個人食都夠,尤其係一般細食既女仔😆 講返味道,個肉餅好有咬口而且幾香,仲有肉汁添😋 係個蒸魚豉油食耐左會覺得鹹左少少,不過都仲係我接受到既程度👌🏻 最後加左$8嗌左杯熱柑桔蜜,鹹鹹地,飲完好舒服,岩晒食得太飽既我😂雖然呢一晚自己食,但見到老闆娘同其他熟客傾偈,而且周不時都會

等主食黎既同時先黎一碗跟餐既番茄薯仔湯:

雖然呢一晚自己食,但見到老闆娘同其他熟客傾偈,而且周不時都會好親切咁問大家駛唔駛加水;其他客人朋友相聚又笑聲不斷,令到我都覺得呢一餐食得好溫暖☺️