2010-08-07 11 瀏覽
在ISQUARE 看戲,然後在商埸逛同找東西食。ISQUARE 有很多食店,大部份都未見過,我同女友行完一輪之後決定好試CAFE KEY WEST,因為我被佢既SIPHON COFFEE 吸引住。牛脷蛋包奄列飯($60): 有三片牛脷,煮得好淋,雖然我平時唔鐘意食,但佢煮得好,我食左一片。煮牛脷的汁好膿,不過同茄汁蛋包飯就好似唔係咁夾。忌廉磨菇湯(+$18):無咩特別的湯。白酒煮海鮮($62): 好食,有魷魚圈,蝦,青口,帶子同蜆。煮得不錯,白酒味很香。黃豆粉黑糖軟雪糕($32): 雪糕加上小丸子,紅豆,淡奶,黃豆粉,黑糖,還有一塊餅,都佈置得幾靚啦,食落口有一點奶原來幾好味。紅豆好甜,小丸子煙煙靭靭,雪糕軟滑冰凍,一口食齊三樣,口感豐富。巴西咖啡($40): 上枱時,侍應係虹吸壺倒杯咖啡出來,好少見。好香,但飲到少少酸味。隨咖啡附送,曲奇餅一塊,真係high tea。再有機會就試埋其他既產地既咖啡同拼配啦。

牛脷蛋包奄列飯($60):

忌廉磨菇湯(+$18):
無咩特別的湯。

白酒煮海鮮($62):
好食,有魷魚圈,蝦,青口,帶子同蜆。煮得不錯,白酒味很香。

黃豆粉黑糖軟雪糕($32):

巴西咖啡($40):